۱۳۸۸ شهریور ۱۰, سه‌شنبه

خانه ام ابری است/ دبستان نیمه ویران مکتبی همسایه دیگر دردهای میدان قصردشت

 از چهارراه زرگری که به سوی میدان قصردشت روانه می شوی در مقابل دیدگان هر رهگذری ساختمانی خودنمایی می کند که حکایتگر سالها گذشت زمان و قدمت میدانی است که در همسایگی اش قرار گرفته است.
مانند دلایل اینکه چرا این میدان شهر شیراز به یکباره جای خود را به چهارراهی بی نظم و ترتیب داد و تبدیل به مشکلی ترافیکی شد این نیز نکته یی ابهام انگیز است که این ساختمان دیرینه که به مدرسه مکتبی مشهور است، چگونه به پارکینگی عمومی تغییر کاربری داده و در کنار کارگاه قطار شهری به مرور از بین می رود!
با یکی از فروشندگان کنار این بنا که در حال گپ و گفت با دیگر کاسب محل است که گفت و گو می کنم می گوید این بنا پیشتر مدرسه بوده است و با نگاهی دوباره به آن مطمئن می شوم با معماری که این بنا در مقایسه با پیشینه ی قصردشت شیراز دارد به واقعیت نزدیک است.
به حیاط این عمارت که وارد می شوی دل هر انسانی از ستمی که بر این ساختمان می رود به درد می آید و به نگاه خصمانه ی شهرنشینان بی تفاوتی که هر روز ممکن است از کنار این ساختمان گذر کنند و حال و روز این جاذبه توریستی که می توان با کشیدن   دستی به سر و رویش آنرا به بخشی از جذب گردشگر تبدیل کرد نیز نمی بینند شک می کنم که می بینند و داد بر نمی آورند!؟
به گفته یکی از مشتری های فروشگاه  مواد غذایی روبه روی  این ساختمان  که  زمانی  در این ساختمان درس می خوانده «اینجا زمانی دبستان  مکتبی  نام داشت  و متعلق به خاندان  ستایش  است» . هاشمی  درحالیکه توضیح می دهد  این ساختمان بخشی از باغی است مشهور به  باغ نوابی  می گوید باید برای  به دست آوردن  اطلاعات دقیق تر به سراغ  خاندان ستایش بروید چون  این  ساختمان  بخشی از ملکی  است که متعلق به این خانواده است.  وی در پاسخ به این پرسش که  این دبستان تا چه سالی  فعالیت  داشته  می گوید  تا سالهای دهه  پنجاه شمسی  می دانم که  فعالیت می کرد.  وی  همچنین اشاره می کند باغی که امروز  به پارک خلدبرین  تبدیل شده است  نیز  بخشی از  تفرجگاه مردم شیراز در گذشته بوده و  به ویژه  اهالی قصردشت  در آن به تفریح می پرداخته اند.
حیاط این ساختمان اینک پارکینگ خودروهایی است که هرروز صاحبانشان در حوالی میدان قصردشت کار و باری دارند و بی تفاوت به حال و روز این بنای زیبا که روزگاری برای خود کیا وبیایی داشته خودروهایشان را در این حیاط می نهند و هنگامی هم که باز می گردند به امید روزی دیگر که گذرشان به این میدان بیفتد و دوباره به این پارکینگ بیایند آن را ترک می کنند غاف از اینکه این فرصت را ممکن است به واسطه ی قرار گرفتن این ساختمان متروک در مسیر طرح های جاه طلبانه ی شهرداری شیراز برای ساخت تقاطع غیرهمسطحی دیگر در دل باغ های زخمی قصردشت دیگر نیابند.

عکس یک عکس دو

ادامه این داستان خبری را به زودی در اینجا دنبال کنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر